Skateparklar Yasa Dışı davranışları Azaltıyor

Skateparklar Yasa Dışı davranışları Azaltıyor

2 Kasım 2021 0 Yazar: Skatepark

Kaykay parklarını çevreleyen efsane, onların suç ve diğer yasadışı faaliyetler için üreme alanı olmalarıdır. Ara sıra bir “kötü tohum” olacak olsa da, gençler arasında yasa dışı davranışları engellemenin en iyi yolu, olumlu faaliyetler için belirlenmiş alanlar sağlamak. Yapacak bir şeyi olmayan ya da gidecek bir yeri olmayan gençler – işte o zaman sorun çıkarırlar.

__

“Takım sporlarıyla uğraşan çocukların başını belaya sokmak için zamanları olmadığı bir sır değil, ancak onları futbol sahasına veya beyzbol elmasına sürüklemeniz gerekmediği ortaya çıktı. Beklemeyeceğiniz aktiviteler – kaykay gibi – tam da gençlerin ve gençlerin ihtiyacı olan şey olabilir. Kuzey Carolina Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, kaykayın çocukları beladan uzak tutmaya yardımcı olabilecek aktiviteler arasında olduğunu buldu.

Bir ebeveyn olan Diana Harris, “Bence kaykay yapan çocuklar odaklanmış bir grup çocuk” dedi. Aktif ergenlerin – kaykaycılar da dahil olmak üzere – kanepede patates akranlarıyla karşılaştırıldığında, sigara içmek ve içmek gibi riskli davranışlarda bulunma olasılıkları daha düşüktü.

Bir araştırmacı olan Dr. Penny Gordon-Larsen, “Bunun biraz daha riskli tarafta olduğunu gördüğümüz bir grup olduğunu düşünüyorum, ancak riskli tarafta olmak yerine aslında bu davranışlardan korunuyorlardı” dedi.

Kaynak: NBC Philadelphia “Çocukları Beladan Uzak Tutmanın En İyi Yolu” 3 Nisan 2006